ulrikahederberg

Vad innebär det att skapa sig ett liv utifrån sin innersta längtan?

Det kan vara otroligt olika för olika personer. Men det alla har gemensamt är att du först måste stanna upp och ta reda på vem du egentligen är, vad du älskar att göra och vad dina behov är. Och inte minst vad har du för roller och föreställningar med dig från din uppväxt som kanske hindrar dig från att våga skapa det liv du drömmer om? Låt mig få dela med mig av mina erfarenheter.

DUKTIG FLICKA
Jag sprang tidigare på i en stressad vardag och var en högpresterande "duktig flicka" tills bubblan sprack. När jag identifierade min "Presterare" så fick jag livsavgörande insikter. Vem är jag om jag inte presterar? Det tog tid att förstå att jag duger precis som jag är oavsett prestation. Mitt värde ligger inte i mina prestationer.

Att vara tvåbarnsmamma och högpresterande chef under många år slet hårt på mig. Jag hade dessutom två söner som  krävde sin tid och speciellt min ena son som var (är) svårt förståndshandikappad. Men jag var den där starka ”duktiga flickan” som skulle fixa allt.

Om jag hade vetat det jag idag vet så hade jag kunnat hantera min yrkesroll i kombination med min  mammaroll på ett helt annat sätt. Jag hade definitivt satt gränser för mig själv och andra. Jag tror att jag idag skulle vara en betydligt bättre chef eller ledare som jag hellre skulle vilja kalla mig.

FRIHET
Men idag har jag andra behov. Mitt ord är FRIHET. Frihet att få styra min egen tid och frihet att få göra det jag älskar att göra. Att få ha tid för min familj, min hund, mig själv, att få utveckla andra och mig själv, tid för skapande, tid för utbildningar, tid för daglig återhämtning, tid för vänner mm. Med andra ord mycket grundläggande behov för mig och ett relativt ”enkelt” liv.

Jag har skalat av massor för att kunna leva som jag idag gör. Det krävs förändringar för att kunna skapa det liv man vill leva. Du kan inte bara drömma dig till det MEN du börjar med att visualisera ditt drömliv för att sedan utifrån det skapa en handlingsplan för att nå dit. Små steg blir till slut stora och alla steg sker utifrån dina behov och dina förutsättningar.

DET ÄR ALDRIG FÖRSENT
I dag mår jag underbart bra i en stressfri vardag och jag vill inspirera och dela med mig till DIG som känner igen sig i min historia. Det är aldrig försent att stanna upp och göra förändringar i ditt liv. Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer eller om du har några funderingar.

Ta till vara på livet, det pågår just nu!

Ulrika

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv