ulrikahederberg

Att vara lyckad upplevs som viktigare än att må bra.

Är du i riskzonen att bli utmattad?

  • Kvinna i 40-års åldern, 
  • Sambo eller gift med barn.
  • Höga krav på dig själv.
  • Ansvarstagande och engagerande i yrkesrollen, i hemmet och med barnens aktiviteter.
  • Förmåga att lägga in en högre växel när det behövs.
  • Hög belastning på arbetet.
  • Ignorerar varningssignalerna: En ökande trötthet. En tröghet i huvudet som får dig att glömma bort saker och även ord när du samtalar. Orostankar om arbetet och barnen som väcker dig tidigt i ottan.
  • Ingen tid för återhämtning, ser inte till dina egna behov.
  • Vill leva upp till samhällets förväntningar om hur du är ”lyckad”.


VARNINGSSIGNALER
Många bryr sig inte om kroppens varningssignaler om att belastningen är för stor. Har du sovit dåligt så tar du en extra kopp kaffe. Hinner du inte svara på alla mejl så jobbar du över. Har du svårt att varva ner på kvällen så tar du kanske ett glas vin.

STANNA UPP
Mitt råd till dig är att finna tid till att stanna upp och reflektera över ditt liv. Varför har det blivit som det har blivit? Identifiera hur ditt liv faktiskt ser ut och vart du är på väg och ställ dig den viktigaste frågan av alla. Hur vill du egentligen leva ditt liv och hur kan du börja göra förändringar för att nå dit?

TA HJÄLP
Om du behöver hjälp med att komma igång med frågeställningar som leder dig framåt så kan kursen Skapa Din Livsplan guida dig. En kort kurs kommer inte förändra ditt liv radikalt över en natt men det är en början, ett första steg. Om du har en minsta känsla av att du känner igen dig så ta din känsla på allvar. Du kan göra så mycket själv innan det har gått för långt, medan du har orken och viljan kvar. Var rädd om dig själv <3

MER OM STRESS & UTMATTNING
Läs den här artikeln: http://mobil.svd.se/nyheter/svep/pa-vag-in-i-vaggen_svd-4338583/arbetsgivarens-drom-tills-de-branner-ut-sig_svd-4358427

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln