ulrikahederberg

en reflektion

Idag slog det mig om min älskade son Sebastian inte har förmågan att ta in negativa budskap? Han är nämligen svårt förståndshandikappad och alltid lycklig och glad. Jag menar att han i 99 % av fallen är genuint glad och har nära till skratt. Jag minns inte ens hur många år sedan det var sen jag såg honom vara arg eller ledsen för någon yttre händelse.

POSITIVITET FÖDER POSITIVITET
Vi andra "normalt fungerande" människor påverkas lätt av yttre negativa händelser. Det drar ofta med oss och gör oss själva negativa. Negativitet föder mer negativitet. Detsamma gäller så klart det motsatta, att positivitet föder positivitet och det gör verkligen min son. Han sprider så mycket glädje runt omkring sig och får nästan alla att le som kommer i hans väg.

TEST
Om du har en person i din närhet som alltid är negativ och som alltid hittar fel i allt och alla, så var bara tyst och lyssna. Bekräfta inte det negativa, bara lyssna. Jag lovar er att samtalet ganska snart kommer att mynna ut i tystnad och då kan du berätta något positivt som du har varit med om för personen (observera nu att jag inte talar om en vän som har problem).

EN TILLGÅNG
Så kan det vara så att min sons hjärnskada gör så att han inte kan ta in det negativa? Vilket jag då verkligen inte ser som en skada utan som en stor tillgång. 

Jag och min son Sebastian
Jag och min son Sebastian

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln