ulrikahederberg

Vända motgång till lärdom

I allt svårt som händer i livet kan vi faktiskt ta fram något "positivt" när det har fått lägga sig lite, något vi kan ta lärdom av (lärdom = positivt). Jag ska ge ett exempel från mitt eget liv. För 10 år sedan dog min mamma (56 år ung) och min mans mamma (58 år ung) i cancer inom loppet av en vecka. Det kändes otroligt orättvist och en tuff period följde. MEN det förde något mycket bra med sig. Det fick mig att "vakna upp" och ifrågasatte min egen livsstil och val i livet. Det fick mig att påbörja min långa och djupa resa i personlig utveckling. Är det något vi kan vara säkra på så är det att INGET är bestående i livet. Allt förändras men vi vet inte när, så lev här och nu och var tacksam över det du har för stunden. Jag vill dela med mig av en övning från kursen Skapa din Livsplan där du kan träna på att försöka ta lärdom av det som sker som du kanske kan dra nytta av. Var rädd om dig!
// Ulrika

Övning: Skriv händelser du inte har varit tacksam över. Sen skriver du med tacksamhet vad du har tagit för lärdomar av händelserna. 
 
1. Jag är inte tacksam över…
Men jag är tacksam över att det har lärt mig att…

2. Jag är inte tacksam över…
Men jag är tacksam över att det har lärt mig att…

Fortsätt...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln