ulrikahederberg

påverka dina tankar

Iaktta dina tankar och lägg märke till alla frågor du ställer till dig själv dagligen och notera främst de negativa frågor som kan dyka upp ex. Varför händer det alltid mig? Varför kan inte jag gå ner i vikt? Varför lär jag mig aldrig? Den här typen av negativa frågor är inte speciellt stärkande eller upplyftande. 

Varje gång du ställer dig själv en negativ fråga så kommer du få ett negativt svar, vilket skapar mer negativet i ditt liv. Negativa frågor hindrar dig att hitta en lösning på ett problem och håller dig således kvar i "offerrollen". Hjärnan är skapad att vilja ge dig svar på frågor men den gör även antagande. Så om du ställer positiva frågor så kommer du att få positiva svar eller förslag. Men ställer du dig själv negativa frågor så får du negativa svar och negativa antaganden.

Varje gång det kommer en negativ fråga så vänder du på den till en upplyftande fråga, exempelvis: Varför lär jag mig aldrig? Ersätt den med: Vad kan jag lära mig av den här situationen? Och pang så kommer du få ett konkret svar på något du kan förändra om inte omgående så kommer det med tiden. Lycka till!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln