ulrikahederberg

Tacksamhet får en annan innebörd…

För 10 år sedan var jag mitt uppe i en stor sorg då två nära familjemedlemmar dog i cancer inom loppet av en vecka. Men det som hände 2 månader senare och som drabbade vänner och bekanta var ofattbart, tsunamin i Thailand. Jag känner en extra stor tacksamhet i kväll över mitt liv, mina familj och mina vänner när jag ser programmen som nu sänds på TV. Det går inte att föreställa sig hur det måste ha varit. Jag vet hur många som kämpar än idag med minnen av förlorade barn, liv som aldrig kommer att bli detsamma. Jag känner personer som var där och arbetade med att identifiera kropparna och som en person beskrev det: "Det var som att gå i helvetet i Paradiset" en stark beskrivning av denna vackra plats med underbara människor som drabbades så kraftfullt.

Men trots det fruktansvärda så beundrar jag och förundras över denna enorma kraft vi människor besitter. Kraften i att faktiskt fortsätta leva, kraften i att försöka hitta något ljus i vardagen som är värt att leva för, kraften i att vilja börja ge tillbaka och hjälpa andra, kraften i att vilja LEVA. Det är sådana här händelser som påminner mig starkt om att ta tillvara på livet och som får mig att våga möta mina rädslor. För jag kan och jag har möjligheten och vad kan vara värre än att drabbas av brutal död….inget.

Så i kväll sänder jag mina tankar till alla er som drabbades på något sätt och till er som jag nu vet återvänder till Thailand över julen på 10 års dagen. Ni är styrkan och kärleken personifierad och ni är stora förebilder, all kärlek till er. Till alla er andra, ta tillvara på livet och följ er inre längtan och era drömmar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln