ulrikahederberg

Ibland träffar jag stressade kvinnor som har så mycket att göra så de inte vet hur de ska hinna med allt. Det första jag tar reda på är om stressen sitter "mentalt" dvs. jagar de upp sig och gör det till en stress inombords, är de hela tiden "på väg" i tanken istället för att vara fokuserade i nuet? För en del kan det handla om att hitta en struktur i vardagen som ger dom kontroll och således minskar stressen. 

Men så kan det faktiskt vara som i de här fallen att de faktiskt har en massa aktiviteter, fullt upp varje minut. Då brukar jag fråga om det är något de kan välja bort? Men de vill inte det, allt är ju kul svarar dom, intressant tänker jag. Oavsett om det är kul eller inte så klarar man inte i längden av att leva under hög stress, till slut säger kroppen ifrån (jag vet).

Jag tror ärligt talat inte att allt kan vara lika kul. Om du måste ställa alla aktiviteter mot varandra, om du verkligen MÅSTE välja, så lär det bli en rangordning. Bara för att man väljer bort något just nu innebär inte det för alltid, du kan plocka upp det senare när du har mer tid. Jag tror dessutom att du gör en mycket bättre insats om du har färre aktiviteter att fokusera på och inte minst så har du energi kvar för dina nära och kära. Så frågan är om du verkligen, verkligen vill ha en förändring och varför? Förändringar landar alltid tillbaka i frågan VARFÖR. Är inte ditt varför tillräckligt starkt så kommer ingen förändring att ske.

Snälla du som känner igen dig i texten. Stanna upp och rannsaka dig själv, vart är du på väg och vart vill du? Var rädd om dig själv och njut av livet istället för att ”kämpa”. Om du fortsätter att stressa och till slut kanske kraschar så lär ingen av aktiviteterna vara roliga och då har du minimal ork till att skapa en förändring i ditt liv, så gör det innan det sker. Du är VIKTIG för dig själv och dina nära, var rädd om dig.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln