ulrikahederberg

att inte säga inte (!)

I morse såg jag på Nyhetsmorgon och Henrik Fexeus inslag om att inte använda ordet INTE om något som du vill ha. Jag har en sådan reflektion och övning i kursen Skapa Din Livsplan då det är ett mycket bra verktyg. Bli medveten om när du säger INTE och försök programmera om dig själv till att säga vad du VILL ha istället. Mycket bra då det gäller kommunikationen med våra barn. Istället för att irritera sig på något som barnet gör som du som förälder inte tycker är okej. Säg hur du vill att barnet ska göra istället...vägled barnet istället för att tala om vad det inte får göra. Testa dig själv...hur ofta lägger du in INTE istället för att säga vad du faktiskt vill ha? För du vet...det du fokuserar på växer ;)

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln